MENU
×
PROFESSIONAL
DOCTORATE

Samen voor de SDG's: Learning communities voor duurzame ontwikkeling in het ecosysteem van hogeschool, onderzoek en werkveld

Leren & Professionaliseren

Er zijn grote tekorten op de arbeidsmarkt. Het is daarvoor belangrijk dat we voldoende mensen opleiden en dat deze mensen opgeleid worden volgens de laatste inzichten uit de praktijk. Daarvoor hebben we voldoende docenten nodig maar ook daar is een tekort aan.

Veel mensen uit het bedrijfsleven hebben interesse om in het onderwijs te werken maar willen niet volledig als docent werken. Als zij voor een groot deel verbonden blijven aan hun huidige werkgever kunnen zij een belangrijke brug vormen tussen onderwijs en werkveld. In dit PD-traject probeert Ellen Koop-Spoor ervoor te zorgen dat het combineren van banen binnen en buiten het onderwijs gebruikelijker wordt en dat scholen en bedrijven meer van elkaar gaan leren.

Learning Communities zijn groepen die werken, leren en innoveren vanuit verschillende organisaties en vakgebieden, vanuit een gezamenlijke missie. Deze communities vormen een interessante, authentieke leeromgeving voor studenten en professionals. Doel van dit PD-traject is om randvoorwaarden, ondersteuning, leerprocessen en opbrengsten van learning communities voor duurzame ontwikkeling te onderzoeken en te optimaliseren.

Bastienne Bernasco zal kennis vanuit wetenschap en praktijk benutten voor het ontwerp van instrumenten voor inbedding en begeleiding van learning communities. Haar traject levert zo een bijdrage aan de vorming van professionals die als collectief kunnen werken, leren en innoveren om de transitie naar een duurzame samenleving te realiseren.

Bastienne Bernasco
Bastienne Bernasco
Saxion

Andere PD-Trajecten in Leren & Professionaliseren

Leren & Professionaliseren
Het vergroten van het adaptief vermogen van een ecosysteem
Leren & Professionaliseren
‘Waar leraren MET en VAN elkaar leren, leren leerlingen beter’
Leren & Professionaliseren
De duurzame meerwaarde van hybride professionals in Brainportregio Eindhoven
Leren & Professionaliseren
Practoren 2.0: Professionele ontwikkeling en een sterkere beroepsgroep