MENU
×
PROFESSIONAL
DOCTORATE

PD-kandidaten Armand, Jasmijn en Jenny vinden impact maken belangrijk

Impact maken vinden PD-kandidaten Armand Odekerken, Jasmijn Ruijgrok en Jenny Zwijnenburg een van de belangrijkste redenen om aan het PD-traject mee te doen. Dat vertelden ze in een sessie tijdens de conferentie Onderzoek & Impact die Regieorgaan SIA en de Vereniging Hogescholen organiseerden op 3 juni 2024.

Armand Odekerken

Armand Odekerken doet een traject binnen het domein Leisure, Tourism & Hospitality. Hij onderzoekt hoe verschillende hotelketens duurzaamheidsstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de wetgeving over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Armand gaf tijdens de sessie aan al heel lang op deze kans te wachten. “Toen de pilot van start ging heb ik meteen de kans gegrepen om mee te doen omdat het zo op de praktijk gericht is. Zo heb ik impact op de sector én op een nieuwe generatie hotelmanagers die we bij Zuyd opleiden.”

Jasmijn Ruijgrok

Jasmijn Ruijgrok doet een traject binnen het domein Energie & Duurzaamheid. Haar focus in het onderzoek ligt op het recyclen van het composietmateriaal (dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld windmolens of waterstofopslagtanks) tot grondstoffen die opnieuw in de waardeketen geïntroduceerd kunnen worden. Jasmijn ziet het onderwijs als een belangrijke manier om impact te hebben: “Als ik voor een klas sta, heb ik zo’n 30 potentiële impactmakers voor me. Als ik die met míjn onderzoek kan inspireren – al is het er maar eentje – om ook iets aan deze wicked problems te doen, is dat natuurlijk de mooiste impact die je kunt maken!”

Jenny Zwijnenburg

Jenny Zwijnenburg moet nog officieel gaan starten met haar traject bij het domein Gezondheid & Welzijn. Ze gaat aan de slag met de door haar ontwikkelde methode vangnetwerken. Een vangnetwerk brengt minimaal vijftien mensen die in sociaal isolement verkeren bij elkaar. Zij gaan samen met een sociaal werker actief aan de slag. Wekelijks organiseren zij met en voor elkaar activiteiten. De deelnemers voelen zich van betekenis, verbonden met elkaar en krijgen de mogelijkheid sociale vaardigheden te oefenen. Jenny twijfelt er niet aan dat ze impact gaat maken met het traject gezien de eerdere goede resultaten van de vangnetwerken. Mensen uit hun sociale isolement halen heeft een preventieve werking op gezondheidsproblemen.

Lees het hele verhaal met Armand, Jasmijn en Jenny op de website van Regieorgaan SIA.

Meer nieuws

Pilot Professional Doctorate
01/07/2024
Leren van elkaar tijdens de derde PD Werkconferentie
Pilot Professional Doctorate
27/05/2024
Regieorgaan SIA keurt zeven nieuwe kandidaten goed in vijfde ronde
Pilot Professional Doctorate
22/04/2024
Ambitie voor de professional doctorate: bijdragen brede welvaart
Pilot Professional Doctorate
15/04/2024
Online infosessie Professional Doctorate
Pilot Professional Doctorate
16/03/2024
Vijf nieuwe PD-kandidaten goedgekeurd