MENU
×
PROFESSIONAL
DOCTORATE

PD-kandidaat Risk Hazekamp van Kunst + Creatief presenteert eerste publicatie

Kunst + Creatief

Op 1 juni 2023 startte Risk Hazekamp het Professional Doctorate traject in het domein Kunst + Creatief met het project Unlearning Photography: Listening to Cyanobacteria. Onlangs verscheen de eerste publicatie in het kader van deze PD, Cyanobacteria Stories: Moving Inside Out of Elizabeth Povinelli’s ‘Carbon Imaginary’ in de jaarlijks verschijnende editie van TRIGGER, “magazine for research, reflection and debate on all things photographic” van het FOMU, het fotografie museum in Antwerpen.

Risk Hazekamp is “blij en verrast”: “Het is voor mij als kunstenaar-onderzoeker belangrijk om aan het begin van dit meerjarige traject veel naar buiten te treden en te delen wat er in de pijplijn zit. Hierdoor kan ik, samen met mijn supervisie team, de komende jaren goed in de gaten houden hoe het project zich vormt, concentreert en mogelijk ook verandert.”

Over het artikel

Hazekamp vertelt over de publicatie: “In het artikel staan vijf verhalen die gaan over de verschillende relaties tussen mensen en Cyanobacteriën, de groep bacteriën die hoogstwaarschijnlijk miljarden jaren geleden verantwoordelijk was voor de verandering van de atmosfeer van zuurstofarm naar zuurstofrijk. Daardoor maakten zij het mogelijk voor meercellig leven – en dus ook de mens – om zich te evolueren op deze planeet. Mijn onderzoeksvraag gaat over wat en vooral hoe wij mensen kunnen (ont)leren via dit bijzondere micro-organisme: de overlevingskunstenaar Cyanobacterie.”

Risk Hazekamp

Meer nieuws

Pilot Professional Doctorate
27/05/2024
Regieorgaan SIA keurt zeven nieuwe kandidaten goed in vijfde ronde
Pilot Professional Doctorate
22/04/2024
Ambitie voor de professional doctorate: bijdragen brede welvaart
Pilot Professional Doctorate
15/04/2024
Online infosessie Professional Doctorate
Pilot Professional Doctorate
16/03/2024
Vijf nieuwe PD-kandidaten goedgekeurd
Pilot Professional Doctorate
30/01/2024
Derde ronde PD-kandidaten gehonoreerd